Shutter Speed Dial error?

It is currently Tue May 21, 2019 8:42 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Shutter Speed Dial error?
Unread postPosted: Mon Dec 29, 2014 5:09 pm 
Offline
Newbie
User avatar

Joined: Mon Dec 29, 2014 2:12 am
Posts: 3
Hi everyone! My Leica M Typ 240 seems to be crazy. Sometimes, when I use Auto ISO, the shutter speed gets different from what it is set on the dial, getting 2x faster then set on the dial. When I set 125, it shows 1/250 in the LCD screen. When I set 250, it appears 1/500, and so forth. Anyone already had this problem? I have to reset the settings, but after a while it happens again.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Shutter Speed Dial error?
Unread postPosted: Tue Dec 30, 2014 12:34 am 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jun 08, 2011 11:12 am
Posts: 2218
Location: New York
Hi, Kristian! Welcome to LVL. :)

Has it hit the limit for shutter speed and/or ISO when in this condition?

_________________
Image
ImageImageImage
:{L :{L :{L :{L :{L
•LitPixel


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Shutter Speed Dial error?
Unread postPosted: Tue Dec 30, 2014 1:25 am 
Offline
Newbie
User avatar

Joined: Mon Dec 29, 2014 2:12 am
Posts: 3
Thank you very much!

Well, I don't think so. And there is another weird thing: when I go manual, the speed continues to be faster than the dial... I contacted Leica by twitter and they gave me a contact. I sent him an e-mail. Let's see what it comes. I will keep you posted.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Shutter Speed Dial error?
Unread postPosted: Tue Dec 30, 2014 12:53 pm 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: Wed Jun 08, 2011 11:12 am
Posts: 2218
Location: New York
Is your exposure compensation set to -1 by chance?

Otherwise, that's definitely strange. Yes, keep us posted on this interesting situation.

_________________
Image
ImageImageImage
:{L :{L :{L :{L :{L
•LitPixel


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Shutter Speed Dial error?
Unread postPosted: Fri Jan 02, 2015 6:04 pm 
Offline
Newbie
User avatar

Joined: Mon Dec 29, 2014 2:12 am
Posts: 3
No, I didn't set the exposure compensation to -1. Very weird!

They responded my e-mail saying that I ought send the camera to Leitz Park so they can check it out there. Unfortunately it is not so easy to do that in Brazil... Anyway, after my last reset I haven't had this problem. I hope it doesn't happen again, 'cause that is really annoying. In the last 3 ou 4 days the camera is working fine.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron